COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχη τάρτα κακάο με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα


JTeam

12 Απριλίου 2024

Υπέροχη τάρτα κακάο με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα
www.soniaperonaci.it
Ένα πολύ πολύχρωμο επιδόρπιο, με κακάο, κρέμα γιαουρτιού και πολλά φρέσκα φρούτα.

Σήμερα σας προτείνουμε μια συνταγή για ένα ελαφρύ και χαρούμενο επιδόρπιο, που παραπέμπει στο καλοκαίρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνετε στο ένα κομματι…Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

Για τη βάση

170 γρ. αλεύρι

80 γρ. βούτυρο

95 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κρόκοι αυγών

20 γρ. πικρό κακάο

1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

150 γρ. γιαούρτι

200 γρ. κρέμα γάλακτος

30 γρ. ζάχαρη άχνη

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για τη γέμιση

130 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Για διακόσμηση

1 ακτινίδιο

1 μανταρίνι

4 μούρα

Φύλλα μέντας

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τη βάση

Βάζουμε το ο αλεύρι και το κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια στο μπολ της κουζινομηχανής με λεπίδες και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα με σύσταση άμμου.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους των αυγών, το κακάο, μια πρέζα αλάτι και ξαναχτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα για να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Βάζουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για λίγο για να γίνει ομοιογενής.

Στη συνέχεια πλάθουμε ένα καρβέλι και το ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος μέχρι να έχει πάχος περίπου 3 mm και να έχει ορθογώνιο σχήμα τουλάχιστον 41×16 cm. Το βάζουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Μαγείρεμα

Μετά από αυτό το διάστημα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη βάζουμε σε μια φόρμα για τάρτες που έχουμε βουτυρώσει προηγουμένως. Πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει καλά η ζύμη στις άκρες, κόβουμε ό,τι περισσεύει, στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος και βάζουμε από πάνω λίγα όσπρια.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά, μετά βγάζουμε τα όσπρια και το χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Στο μπολ του μίξερ με σύρμα, ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι να χτυπηθεί καλά το μείγμα. Τοποθετούμε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για διακόσμηση

Ξεφλουδίζουμε το μισό ακτινίδιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, χωρίζουμε το μανταρίνι σε κομμάτια, αφαιρώντας τα λευκά νημάτια, πλένουμε και στεγνώνουμε τα μούρα και ξεχωρίζουμε τα φύλλα μέντας από το κλωνάρι.

Παίρνουμε τη βάση της ζύμης και στρώνουμε τον πάτο με μαρμελάδα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, με την κρέμα και δημιουργούμε μια σερπεντίνια σε όλη την επιφάνεια. Ολοκληρώνουμε τακτοποιώντας τα φρούτα ομοιόμορφα. Τέλος δίνουμε την τελευταία πινελιά με τα φρέσκα φύλλα μέντας.

Η τάρτα κακάο είναι έτοιμη για απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.