COOKING SUGAR, SUGAR

Αρωματική και υγιεινή μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη


JTeam

15 Απριλίου 2024

Αρωματική και υγιεινή μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη
unsplash
Η σημερινή μηλόπιτα ολικής αλέσεως χωρίς προσθήκη ζάχαρης δεν έχει τίποτα να ζηλέψετε από την κλασική μηλόπιτα.

Η προετοιμασία της σημερινής μηλόπιτας είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Και φυσικά κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι χωρίς ζάχαρη, γιατί χρησιμοποιήσαμε ερυθριτόλη , ένα φυσικό γλυκαντικό με μηδενικές θερμίδες που μπορεί κανείς να βρει εύκολα στα σούπερ μάρκετ ή στο διαδίκτυο και είναι τέλειο για την παρασκευή γλυκών.

Και καθώς απολαμβάνετε ένα κομμάτι από την πεντανόστιμη μηλόπιτα μαζί με τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ, μπορείτε διαβάσετε και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερευνήστε τον μαγικό κόσμο των ζωδίων από το jenny.gr και μάθετε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά σας.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή να ετοιμάσουμε μαζί αυτή τη φανταστική και ελαφριά μηλόπιτα ολικής αλέσεως χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Υλικά

4 αυγά

70 γρ. ερυθριτόλη

100 ml γάλα

70 γρ. σπορέλαιο

100 γρ. αλεύρι φαγόπυρου

130 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

16 γρ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. καρύδια

2 μήλα

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε ψιλοκόβοντας τα καρύδια με έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ύστερα σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ερυθριτόλη και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό σύρμα. Όταν φουσκώσουν τα αυγά προσθέτουμε το γάλα και μετά το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Τώρα προσθέτουμε το αλεύρι φαγόπυρου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι ολικής αλέσεως και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και κάνουμε ένα τελικό ανακάτεμα με το ηλεκτρικό σύρμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, λαδωμένη και αλευρωμένη. Σε αυτό το σημείο ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Μοιράζουμε τις φέτες σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Τοποθετούμε το κέικ στον φούρνο και ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ έχει ψηθεί καλά και μέσα. Μόλις βγει από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και μετά το αφαιρούμε από τη φόρμα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.