ΓΑΜΟΣ

Destination Wedding: Mαγευτικές τοποθεσίες για έναν γάμο βγαλμένο από καρτ ποστάλ


Ερασμία Αρβανιτά

16 Απριλίου 2024

Destination Wedding: Mαγευτικές τοποθεσίες για έναν γάμο βγαλμένο από καρτ ποστάλ
Unsplash/ Foto Pettine
Oι destination weddings γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια,  και δεν μας εκπλήσσει το γιατί

Το να παντρευτείς σε ένα άλλο μέρος, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, και να συνδυάσεις την ξεχωριστή ημέρα του γάμου σου με ένα ταξίδι με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, είναι απλώς κάτι μαγικό.

Τα περισσότερα ζευγάρια που σχεδιάζουν έναν destination wedding, επιλέγουν μέρη που έχουν προσωπική σημασία για εκείνους και τη σχέση τους ή προορισμούς που βρίσκονται στην bucket-list τους και πάντα ονειρεύονταν να επισκεφτούν. Η επιλογή, πάντως, βασίζεται σε πολλούς παράγοντες και κυρίως στην εποχή κατά την οποία σκοπεύεις να παντρευτείς. Εάν, λοιπόν, αναζητάς έναν ξεχωριστό προορισμό για αυτή την ξεχωριστή ημέρα, μπορείς να εμπνευστείς από τις παρακάτω τοποθεσίες.

Φθινόπωρο

Μονεμβάσια

Jenny.Gr
Unsplash/ Evangelos Mpikakis

Αυτή η γραφική πόλη της Πελοποννήσου είναι ο ιδανικός προορισμός για να φιλοξενήσει την ημέρα του γάμου σου. Η μαγευτική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα δαιδαλώδη καλντερίμια και οι ονειρεμένες εκκλησίες, εκπέμπουν έναν ρομαντικό «αέρα» και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για έναν γάμο βγαλμένο από παραμύθι. Και εννοείται πως «γράφουν» υπέροχα στις φωτογραφίες.

Ταϊλάνδη

Jenny.Gr
Unsplash/ Jeppe Hove Jensen

Η Ταϊλάνδη είναι ο προορισμός που θα «ξυπνήσει» όλες σου τις αισθήσεις. Και τι καλύτερο από το να γιορτάσεις την αγάπη σου σε αυτή την εξωτική και ηλιόλουστη τοποθεσία; Παραλίες με κρυστάλλινα νερά, καταπράσινες ζούγκλες, επιβλητικοί ναοί, περίτεχνα παλάτια και ιδιαίτερη κουλτούρα, είναι μερικά από τα πράγματα που θα σε ενθουσιάσουν. Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψεις εκεί είναι από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, όπου και επίσημα είναι η «ξηρή» εποχή.

Χειμώνας

Θεσσαλονίκη

Jenny.Gr
Unsplash/ Jim Makos

Για έναν ρομαντικό χειμωνιάτικο γάμο στην Ελλάδα, ένας είναι ο απόλυτος προορισμός. Η Θεσσαλονίκη, φυσικά. Ακόμα και μια κρύα μέρα του χειμώνα, η φυσική ομορφιά, οι παραδόσεις και η ζωή σε αυτή την πόλη, μπορούν να δημιουργήσουν την πιο «ζεστή» ατμόσφαιρα για τη γαμήλια τελετή. Είτε επιλέξεις να τους εκπλήξεις όλους, κάνοντας έναν γάμο με φόντο τη θάλασσα ή ένα φυσικό τοπίο, είτε κινηθείς πιο safe, αυτή η μέρα θα μείνει πάντα χαραγμένη στη μνήμη σου.

Κροατία

Jenny.Gr
Unsplash/ Inera Isovic

Το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, είναι μια γοητευτική και ιστορική τοποθεσία για τον απόλυτο destination wedding. Γνωστή για την απίστευτη ακτογραμμή, τα αρχαία τείχη, τη γαστρονομία και τις παραδόσεις της, η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι ιδανική εάν ονειρεύεσαι έναν παραμυθένιο γάμο σε ένα ιστορικό παλάτι ή σε έναν κήπο με θέα την Αδριατική Θάλασσα. Η πόλη θα εντυπωσιάσει με την ποικιλία των υπαίθριων δραστηριοτήτων της και τους καλεσμένους σου.

Άνοιξη

Σίφνος

Jenny.Gr
Unsplash/ François Fayet

Λατρεύουμε τους γάμους στα ελληνικά και νησιά, και τίποτα – πραγματικά τίποτα, δεν θα σε απογοητεύσει σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Πόσο μάλλον, όταν αυτό το νησί είναι η Σίφνος, ένας προορισμός που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν για την πραγματοποίηση του γάμου τους. Μικρά ξωκλήσια πάνω στη θάλασσα, μαγευτικά wedding venues, υπέροχο ηλιοβασίλεμα, ολόλευκα μικρά σπιτάκια, γαστρονομική κουλτούρα και κυρίως αυθεντικότητα, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για έναν γάμο με «άρωμα» Ελλάδας.

Απούλια

Jenny.Gr
Unsplash/ Marcel Pirnay

Η Απούλια είναι ίσως μία από τις πιο ονειρικές τοποθεσίες της νότιας Ιταλίας. Από ρουστίκ αγροικίες και όμορφα κάστρα, μέχρι υπέροχες βίλες και εκκλησίες, η Απούλια διαθέτει τα πάντα. Η θάλασσα, όμως, είναι το απόλυτο «στολίδι» της, με το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται από τη γαστρονομία της Νότιας Ιταλίας. Μην το σκέφτεσαι πολύ, είναι το τέλειο μέρος για μια αξέχαστη γαμήλια γιορτή.

Καλοκαίρι

Κουφονήσια

Jenny.Gr
Unsplash/ Rania Samara

Καλοκαίρι σημαίνει Ελλάδα. Και ελληνικό καλοκαίρι, σημαίνει ευτυχία. Εάν έχεις ονειρευτεί τον γάμο σου σε ένα μικρό ελληνικό νησί που εμπνέεται από τον τρόπο ζωής των κατοίκων, τότε τα Κουφονήσια είναι αυτό που ψάχνεις. Η μαγευτική θέα του Αιγαίου, τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια και η ξεχωριστή φιλοξενία, θα συμπληρώσουν αρμονικά το σκηνικό για έναν ονειρικό, λιτό και αυθεντικό γάμο. Απλώς, κάλεσε τους αγαπημένους σου φίλους και συγγενείς, μπες σε ένα στολισμένο καΐκι με προορισμό ένα ξωκλήσι πάνω στη θάλασσα και θα ζήσεις τον πιο ανέμελο και αξέχαστο γάμο.

Λίμνη Κόμο

Jenny.Gr
Unsplash/ Jef Willemyns

Η Λίμνη Κόμο είναι ένας πολυτελής προορισμός και σίγουρα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να εξερευνήσεις διεξοδικά την περιοχή, εάν επιλέξεις να κάνεις εκεί τη γαμήλια τελετή. Οι όχθες της λίμνης Κόμο είναι υπέροχα στολισμένες με πολυτελείς βίλες και περιποιημένους κήπους, όμορφα ξενοδοχεία και πλήθος από προσεγμένα εστιατόρια. Ένας γάμος εκεί σημαίνει φινέτσα, κύρος, χρώματα και πολλές αντιθέσεις, που μπορούν να δημιουργήσουν μια συναρπαστική ροή γεγονότων. Στη Λίμνη Κόμο, θα ζήσεις την απόλυτη ιταλική εμπειρία και θα την κρατάς για πάντα ενθύμιο αφού θα τη δέσεις με μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και βρείτε όλη την έμπνευση και τις λύσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.