REAL LIFE

Τα λαχταριστά σνακ που έχω μαζί μου από το πρωί ως το βράδυ


Νατάσσα Σχοινά

15 Απριλίου 2024

Τα λαχταριστά σνακ που έχω μαζί μου από το πρωί ως το βράδυ
Θρεπτικές αλλά σούπερ νόστιμες επιλογές για κάθε μέρα

Με την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της να μαζεύονται, η αλήθεια είναι ότι πολύς χρόνος δεν υπάρχει. Τρέχεις να προλάβεις τη δουλειά, δημιουργείς χρόνο για τη γυμναστική σου, κανονίζεις εξόδους με τους φίλους σου και κάπως έτσι οι μέρες περνούν κι εσύ αναρωτιέσαι πώς από τη Δευτέρα έφτασες Κυριακή.

Κάπου ανάμεσα σε όλο αυτό, προσωπικά νιώθω την ανάγκη αναπληρώνω την ενέργειά μου. Συχνά, σωστά και νόστιμα. Γιατί, κακά τα ψέματα, αν δεν υπάρχει το τελευταίο σκέλος, είναι πολύ δύσκολο να μείνω πιστή σε μία διατροφή. Μετά από συνεχείς αναζητήσεις, λοιπόν, για σνακ που να πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές, κατέληξα στην top 4 -βραβευμένη- list μου για σημαντικές καταστάσεις του εβδομαδιαίου μου προγράμματος.

#1 Το πρωινό που είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά

Jenny.Gr

Η αλήθεια είναι πως πολύ χρόνο δεν έχω το πρωί και βαριέμαι να μπαίνω στη διαδικασία να ξυπνάω νωρίτερα (και να χάνω μέρος του ύπνου μου) για να μπορέσω να ανοίξω την κουζίνα. Οπότε, το πρωινό μου θέλω να είναι κάτι γρήγορο αλλά θρεπτικό, ώστε να μου δίνει το σωστό ξεκίνημα μέσα στη μέρα μου. Για όλα αυτά είναι που το παστέλι με μέλι, χαρούπι και τζίντζερ Jannis έχει γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια. Εντάξει, ναι, και για τον πεντανόστιμο τρόπο που κρατσανίζει το σουσάμι στο στόμα μου, με την υπέροχη πανδαισία γεύσεων να ενθουσιάζει τον ουρανίσκο μου.

#2 Η τέλεια μπάρα για τη γυμναστική

Jenny.Gr

Στο γυμναστήριο πηγαίνω 3-4 φορές την εβδομάδα και, μετά την προπόνηση με βάρη, πάντα πεθαίνω της πείνας. Επειδή δεν είναι απαραίτητο ότι θα φάω κατευθείαν κυρίως γεύμα, χρειάζομαι ένα σνακ που θα με βοηθήσει στην πρόσληψη πρωτεΐνης και φυτικών ινών και που παράλληλα δε θα έχει συντηρητικά. Έτσι, ανακάλυψα την μπάρα ξηρών καρπών με μαύρη σοκολάτα και βύσσινο Jannis. Πέρα από το ότι πρόκειται για το σνακ που με βοηθάει να έρθω πιο κοντά στους διατροφικούς μου στόχους, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο είναι η λαχταριστή του γεύση. Το βύσσινο δίνει μία μοναδική οξύτητα στους ξηρούς καρπούς και κάνει συνολικά τη συγκεκριμένη μπάρα να κατέχει πια μία πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

#3 Το δεκατιανό που έχω πάντα στην τσάντα

Jenny.Gr

Μέχρι να τελειώσει η βάρδια στις 6 και να φύγω από το γραφείο, σίγουρα μερικές λιγούρες θα μου έχουν χτυπήσει την πόρτα. Όταν συμβεί αυτό, πρέπει σίγουρα να έχω μαζί μου κάτι που να λειτουργήσει σαν το κατάλληλο boost ενέργειας, ώστε να μη νιώθω πεινασμένη και να συνεχίσω τη μέρα μου. Πολλές φορές είχα καταλήξει σε non-healthy επιλογές, καθαρά και μόνο γεύσης, ώσπου ανακάλυψα μία απίστευτα απολαυστική μπάρα με σουσάμι και μάλιστα χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Για μένα που λατρεύω το σουσάμι, είναι ένα «όνειρο». Άσε που μιλάμε για μία πρακτική επιλογή που έχω κάθε μέρα στην τσάντα μου (ακόμα κι όταν έχω ένα clutch) και εμφανίζω όποτε τη χρειαστώ.

#4 Το σνακ που επιλέγω όταν προσπαθώ να ρυθμίσω λίγο περισσότερο τη διατροφή μου

Jenny.Gr

Σε περιόδους που νιώθω ότι θέλω να προσέξω λίγο περισσότερο τη διατροφή μου, οπότε και τα σνακ πρέπει να ακολουθούν αυτήν τη φιλοσοφία, έχω την επιλογή που δεν αλλάζω με τίποτα. Η μπάρα με ψημένους ξηρούς καρπούς και 0% προσθήκη ζάχαρη Jannis μου προσφέρει τόσο πλούσια και νόστιμη γεύση που ξεχνάω ότι δεν έχει ζάχαρη. Άσε που είναι και η ιδανική πρόταση σε περίπτωση που θες να νηστέψεις τώρα το Πάσχα.

Με αυτά τα τέσσερα βραβευμένα σνακ τα οποία παρασκευάζονται από διαλεγμένες και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες σε πρωτοποριακές εγκαταστάσεις, έχω καταφέρει να είμαι γεμάτη ενέργεια -και γευστική απόλαυση- όλη μέρα, κάθε μέρα, όπου κι αν βρίσκομαι!

Advertorial